اشک ریزش یکی از مواردیست که نباید نگرانی خاصی در مورد آن داشت و در اکثر مواقع براحتی میتوان آن را درمان کرد. باید توجه داشت که اشک به حرکت آسان و رروان چشم کمک میکند و گاهی از اوقات به دلایل مختلفی میزان آن افزایش مییابد. در این مقاله به توضیح مواردی در این خصوص خواهیم پرداخت. مطالبی که در این مقاله به بیان آنها میپردازیم عبارتند از:
- اشک ریزش چشم چیست؟
- دلایل و علائم آبریزش چشم
- آیا آبریزش ناحیه چشم خطرناک است؟
- راه های درمان
اشک ریزش چشم
اشک چشم در سلامت چشم تاثیر بسزایی دارد و موجب روان سازی حرکت آن خواهد شد. اما زمانیکه میزان آن افزایش یابد در واقع باعث آبریزش خواهد شد و شخص را آزار میدهد. البته توجه داشته باشید که در اکثر مواقع آبریزش چشم مسئله خاص و نگران کنندهای نخواهد بود و براحتی میتوان آن را برطرف کرد. از جمله مواردی که در اشک ریزش چشم اثرگذار است میتوان به سرماخوردگی، آلرژی، گل مژه و … اشاره نمود.
نشانههای اشک ریزش چشم
آبریزش چشم دارای نشانههای مختلفی است که مهمترین آن افزایش میزان اشک میباشد. از جمله سایر علائم، میتوان به تاری دید، قرمزی چشم، درد، تورم و حساسیت به نور اشاره کرد.
علل آبریزش چشم
موارد مختلفی در ایجاد آبریزش چشم اثرگذارند و باعث آزار افراد میشوند. از جمله مواردی که بعنوان علت اشک ریزش میتوان از آنها یاد کرد عبارتند از:
حساسیت
حساسیتها یکی از مهمترین علل آبریزش چشم هستند. گاهی اوقات ممکن است بدن انسان نسبت به مواردی همچون گرد و غبار، آلودگی، تغییر فصل و … از خود واکنش نشان دهد و ترشحات چشمی و بینی افزایش پیدا کند. از اینرو از حساسیتها بعنوان یکی از اصلیترین دلایل سرازیر شدن اشک از چشم یاد میشود.
ورود اجسام خارجی به چشم
اگر گرد و غبار و همچنین آلودگی وارد چشم شود، آنگاه باعث افزایش تعداد پلک زدن و میزان اشک تولیدی در چشم میگردد. همچنین گاهی اوقات استفاده از لنزهای غیر استاندارد و آلوده باعث ایجاد خراش در ناحیه چشم میشوند که این موضوع نیز اشک ریزش چشم را به دنبال خواهد داشت.
بروز عفونت در ناحیه چشم
بروز عفونت در ناحیه چشم و پلک یکی دیگر از علل اشک ریزش میباشد. همچنین عفونتهای ویروسی و باکتریایی که میتوانند منجر به بروز بیماریهای چشمی مانند التهاب ملتحمه چشم گردند نیز میتواند اشک چشم را افزایش دهد. از دیگر موارد اثرگذار در این زمینه میتوان به گل مژه نیز اشاره کرد.
سایر موارد
موارد دیگری نیز در ایجاد آبریزش شدید اثر گذار میباشند. از جمله این موارد میتوان به داروهای فشار خون، داروهای شیمی درمانی، استروئیدها، عفونتهای سینوسی و بیماریهایی همچون سرماخوردگی و آنفولانزا اشاره کرد.
درمان اشک ریزش چشم
برای درمان این موضوع موارد مختلفی وجود دارند و با رعایت برخی از موارد میتوان از اشک ریزی تا حد زیادی جلوگیری کرد. این موارد عبارتند از:
- رعایت بهداشت فردی و شستشوی مرتب دستها
- جلوگیری از تماس دست با چشم
- در صورت ورود اجسام ریز به داخل چشم، چشم خود را با آب تمیز شستشو دهید.
- تمیز کردن روزانه لنزهای چشمی و استفاده از لنزهای استاندارد
- استفاده از داروهای آنتی هیستامین، ضد احتقان، قطرات چشمی و … در زمانهایی که آبریزش ناشی از آلرژی باشد.
- استفاده از داروهای آنتی بیوتیک، زمانی که علت اشک ریزش، عفونتعای باکتریایی است.
- محافظت از چشم از طریق استفاده از عینک آفتابی و کمتر استفاده کردن از موبایل و مانیتور نیز میتواند در کاهش اثر این موضوع اثرگذار باشد.
- در صورت مواجهه با اشک ریزش چشم نوزاد، از آنجاییکه باز شدن مجاری اشکی نوزاد چند وقت طول میکشد، لذا بهتر است چند بار در روز، با یک پنبه مرطوب استریل، چشم را شستشو دهید.
نتیجه گیری
اشک ریزش چشم ممکن است در هر سنی و به دلایل مختلفی مانند سرما خوردگی با آلرژی و یا مصرف برخی از داروها اتفاق بیفتد. بروز این عارضه عموما مسئله خاصی نیست و در اکثر مواقع نیازی به نگرانی در این خصوص نمیباشد. همچنین با رعایت برخی موارد براحتی میتوان این عارضه را درمان نمود.
بدون دیدگاه