HYPHEMA

هافما -کلینیک ماهان


چشم یکی از حساسترین اعضای بدن است و باید در مراقبت از آن دقت بسیار زیادی داشت. درصورتیکه بهداشت و مراقبت به شکل کامل انجام نشود، این عضو بدن ممکن است درگیر مسائل و عارضه‌های مختلفی شود. هایفما یکی از بیماری‌های چشمی خطرناک است که در صورت عدم درمان به موقع می‌تواند بینایی شخص را تحت تاثیر قرار دهد و آن را از بین ببرد. در این مطلب به بیان توضیحاتی در خصوص بیماری هایفما خواهیم پرداخت. مواردی که در این مطلب با آن آشنا خواهید شد عبارتند از:

  • تعریف هایفما
  • علل بوجود آمدن بیماری هایفما
  • علائم و عوارض بیماری هایفما.
  • روند درمان هایفما
کلینیک ماهان- بیماری هایفما

هایفما چیست؟

هنگامیکه داخل اتاق قدامی چشم، که همان محفظه بین قرنیه و شبکیه است، خونریزی ایجاد شود در واقع شخص با بیماری هایفما درگیر است. این عارضه در واقع بدلیل ورود خون به اتاق قدامی چشم ایجاد می‌شود. از جمله علت‌های این بیماری می‌توان به جراحی‌های چشمی، ضربه شدید و مستقیم به چشم ( که باعث پارگی عروق موجود در عنبیه  می‌شود) و یا ابتلا به برخی از بیماری‌ها مانند دیابت و نوعی از آب سیاه اشاره نمود. البته این مشکل چشمی ممکن است به شکل خود بخودی نیز بروز پیدا کند.

این عارضه، یک بیماری چشمی خطرناک است که شخص در صورت مواجهه با آن باید آن را جدی بگیرد. زیرا در صورت عدم مراجعه به موقع به چشم پزشک، بینایی او مختل شده و حتی ممکن است بصورت کامل از بین برود. همچنین باید توجه داشت که شخص پس از بهبودی باید بصورت منظم توسط چشم پزشک معاینه شود.

علائم به وجود آمدن هایفما

این بیماری مانند هر بیماری دیگری دارای علائمی است که به شخص در صورت درگیری هشدار می‌دهد. نشانه‌های بیماری هایفما عبارتند از:

  • احساس تاری دید
  • چشم درد
  • حساسیت به نور
  • ایجاد رسوبات خونی بر روی قرنیه

شخص در صورت مشاهده موارد بالا حتما باید سریعا به یک چشم پزشک مراجعه نماید تا از بروز عوارض آتی آن جلوگیری گردد.

عوارض بیماری هایفما

افراد مبتلا به این بیماری، با مسائلی درگیر خواهند شد که می تواند بر سیستم بینایی آنها اثر منفی و جبران ناپذیری بگذارد. در ادامه در خصوص این موارد، توضیحاتی ارائه می گردد.

  • تاری دید یکی از عوارض این بیماری چشمی است که به مرور در طول دوره درمان بهتر خواهد شد. معمولا اگر درمان به موقع انجام شود و شخص مشکل چشمی دیگری نداشته باشد، تاری دید ظرف مدت حداکثر تا دو هفته بهبود خواهد یافت.
  • یکی دیگر از عوارض این بیماری برای فرد مبتلا، افزایش فشار چشم است.  این عارضه خطرناک ممکن تا سال‌ها شخص را درگیر خود کند. از اینرو حتما بیمار بعد از درمان تا مدت‌ها باید به جهت معاینه و اندازه گیری فشار چشم مرتبا به یک چشم پزشک مراجعه کند.
  • اگر این عارضه بدلیل برخورد مستقیم با چشم شخص ایجاد شود، این امکان وجود دارد که بخش‌هایی از چشم همچون عدسی، شبکیه، عصب بینایی و … نیز آسیب ببینند. در این شرایط حتی پس از درمان این بیماری ممکن است بینایی شخص بهبود نیابد.
  • در صورت بروز هایفمای از نوع شدید، این امکان وجود دارد که قرنیه نیز به خود رنگ بگیرد. از اینرو تا زمان برطرف شدن کامل این مسئله، معاینات چشمی روزانه اکیدا توصیه می‌شود. این مشکل بیشتر در کودکان کمتر از 9 سال نمود پیدا می‌کند.
کلینیک پروتز چشم ماهان-بیماری چشم هایفما

درمان بیماری

اگر این عارضه ناشی از بیماری‌های زمینه‌ای همچون دیابت باشد، برای درمان آن ابتدا باید اقدامات لازم در خصوص درمان بیماری زمینه‌ای انجام شوند. در هنگام درمان شخص باید استراحت مطلق داشته باشد و بصورت نیمه نشسته به استراحت بپردازد. این کار باعث می‌شود که از تجمعات رسوبی خون و بدتر شدن خونریزی جلوگیری گردد. همچنین این کار جذب لخته‌های خونی را سرعت می‌بخشد.

باید توجه داشت که در دوره درمان، شخص بدون هیچ مشکلی می‌تواند به مطالعه بپردازد و تلویزیون تماشا کند. طول دوره استراحت مطلق، حداقل 5 روز است و شخص پس از گذراندن آن به مرور و با نظر پزشک خود می‌تواند فعالیت‌های روزمره خود را آغاز نماید. نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که غالبا این بیماری بصورت دارویی درمان می‌شود و در شرایطی خاص بنا به تشخیص پزشک، ممکن است عمل جراحی انجام شود.

شخص در طول دوره درمان خود نباید از آسپرین استفاده کند، اما مصرف استامینوفن مشکلی ندارد. همچنین استفاده از داروهایی همچون وارفارین باید با نظر پزشک صورت پذیرد. ضمنا باید در نظر داشت که در این دوره مراقبت از چشم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و می‌بایست از چشم حتی در برابر کوچکترین ضربات محافظت نمود. از اینرو بیماران حتما می‌بایست از شیلد برای محافظت از چشم آسیب دیده استفاده نمایند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *