تبخال چشمی

تبخال چشمی چیست؟ علائم و راه‌های درمان آن


تبخال چشمی یکی از بیماری‌های چشمی است که دارای منشا ویروسی است و از طریق ویروس هرپس سیمپلکس بوجود می‌آید پس تبخال چشمی واگیردار است این عارضه باید سریعا درمان شود و در صورت عدم درمان به موقع ممکن است عوارض جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. در این مطلب توضیحاتی در خصوص علائم و راههای درمان این بیماری ارائه می‌گردد.

کلینیک تخصصی چشم مصنوعی ماهان – تبخال چشمی

تبخال چشمی چیست؟

این نوع هم مانند انواع دیگر تبخال که ناحیه لب و بینی و … را درگیر می‌کنند، دارای منشا ویروسی است و از طریق ویروسی با نام هرپس سیمپلکس بوجود می‌آید. در صورت بروز این عارضه، که بعنوان یکی از بیماری‌های چشمی شناخته می شود، تبخال چشمی قابل درمان است ولی باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرد تا از روند پیشرفت آن جلوگیری به عمل آید.

انواع کلی تبخال

بصورت کلی بیماری تبخال به دو نوع دسته بندی می‌شود. نوع اول که شایع ترین نوع تبخال است در ابتدا صورت بیمار را درگیر می‌کند و سپس باعث ایجاد زخم سرد می‌شود. نوع دوم که کمیاب‌تر است از طریق رابطه جنسی ایجاد می شود. این نوع تبخال دستگاه تناسلی فرد را درگیر می‌کند و باعث ایجاد زخم‌هایی در این ناحیه می‌شود.

تبخال چشمی می‌تواند ناشی از هر دو نوع بالا باشد، اما ابتلا به این بیماری از طریق روش اول مسئله‌ای شایع‌تر است و شخص از طریق لمس ناحیه درگیر با تبخال می‌تواند این آلودگی را به ناحیه چشم نیز انتقال دهد. لذا مراقبت از ناحیه مبتلا به تبخال و عدم تماس این ناحیه امری ضروری می‌باشد

علائم تبخال چشم

این عارضه نیز به مانند بیماری‌های دیگر دارای علائمی است که می‌توانند به عنوان هشدار ابتلا به بیماری تبخال چشم عمل کنند و شخص در صورت مواجهه با این نشانه‌ها سریعا باید روند درمان را آغاز نماید. مهمترین علائم این بیماری عبارتند از:

  • ایجاد عفونت در ناحیه چشم
  • ایجاد درد و سوزش شدید در ناحیه چشم
  • آبریزش شدید چشمی
  • احساس وجود شن در چشم
  • حساسیت بالا به نور
  • قرمز شدن چشم
  • مشاهده لکه‌های قرمز رنگ در اطراف چشم
  • خارش زیاد در ناحیه چشم

در صورت بروز علائم بالا حتما سریعا به پزشک معالج مراجعه نمایید تا روند درمان را آغاز کند و از پیشرفت بیماری جلوگیری نماید.

انواع تبخال چشم

با توجه به ناحیه درگیر و میزان پیشرفت بیماری، این عارضه به انواع مختلفی دسته‌بندی می‌شود. در ادامه انواع مختلف این بیماری معرفی و در خصوص آنها توضیحاتی ارائه می‌گردد.

کراتیت هرپس

این نوع بعنوان متداول‌ترین نوع این بیماری شناخته می‌شود. اگر کراتیت هرپس به موقع شناسایی نشود و پیشرفت کند، آنگاه امکان گسترش بیماری به نواحی دیگر چشم و بروز عفونت قرنیه وجود دارد. لذا تشخیص و درمان به موقع این بیماری بسیار اثر بخش بوده و بیمار را از مواجهه با خطرات بعدی محافظت می‌نماید.

کلینیک تخصصی چشم مصنوعی ماهان – تبخال چشمی

کراتیت استروما

کراتیت استروما بعنوان خطرناکترین نوع این عارضه شناخته می‌شود. در این نوع لایه‌های عمیق‌تری از قرنیه درگیر می‌شوند و این مسئله، زخم، اختلال در بینایی و یا حتی نابینایی کامل را در پی خواهد داشت. لذا پزشک معالج باید سریعا روند درمان را آغاز نماید.

ایریدوسیکلیت

ایریدوسیکلیت یکی دیگر از انواع بیماری تبخال چشم است که می‌تواند نواحی پشت چشم را هم درگیر کند.  در صورتیکه درمان به موقع انجام نشود ممکن است شبکیه چشم نیز درگیر شود و مشکلات چبران ناپذیری برای شخص بوجود آورد. بدلیل قابلیت انتشار این نوع تا شبکیه، ایریدوسیکلیت یکی از انواع خطرناک این بیماری می‌باشد.

راه‌های درمان بیماری تبخال چشم

برای درمان قطعی تبخال چشمی روشهای مختلفی بکار گرفته می‌شود که با توجه به میزان پیشرفت و نوع بیماری پزشک معالج یک و یا مجموعه ای از این روش‌ها را انتخاب نماید. روشهای درمان عبارتند از:

  • استفاده ازآنتی ویروس موضعی و خوراکی
  • استفاده از قطره و پماد آنتی بیوتیک
  • کاهش میزان فشار چشم
  • استفاده از قطره‌های استروئیدی

نتیجه گیری

از آنجاییکه بیماری تبخال چشمی، یک بیماری خطرناک با منشا ویروسی است (ویروس هرپس سیمپلکس)، لذا به سرعت می‌تواند پیشرفت کند و عوارض جبران ناپذیری را برای فرد در پی داشته باشد. در صورت مواجهه شخص با علائم این بیماری، او باید سریعا به یک چشم پزشک مراجعه کند و روند درمان را آغاز نماید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *