پینگوکولا

عارضه پینگوکولا چیست؟ | بررسی علل و علائم بروز آن


عارضه پینگوکولا در واقع به نقاط کوچک زرد رنگ و یا سفید رنگی اطلاق می گردد که بر روی پوشش مخاطی چشم ظاهر می‌گردد. این نقاط به طور معمول در نزدیکی لبه قرنیه (سطح مشخص و شفاف جلوی چشم) بروز پیدا می‌کنند. در این مطلب به بیان مواردی در خصوص این عارضه و علل و علائم آن خواهیم پرداخت. موارد مطروحه در این مطلب عبارتند از:

عارضه پینگوکولا چیست؟

پینگوکولا در واقع همان نقاط کوچک زرد و سفیدی هستند که بر روی سطح چشم نمایان می شوند. این نقاط می توانند اندازه های مختلفی داشته باشند. عارضه پینگوکولا معمولا در مجاورت لبه قرنیه چشم فرد ظاهر می شود و خط خاصی برای فرد ندارد.

علل بروز عارضه پینگوکولا

در زمینه بروز پینگوکولا، علل و عوامل مختلفی اثرگذارند. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تابش فرابنفش (UV)

این مورد بعنوان یکی از عوامل اصلی ایجاد پینگوکولا شناخته می شود و در واقع، تماس طولانی مدت با اشعه فرابنفش (UV) از طریق آفتاب می تواند منجر به بروز این نقاط در چشم گردد. این عارضه علی الخصوص در افرادی که بدون محافظت مناسب چشمان، زمان زیادی را در فضای باز سپری می‌کنند، بسیار شایع است.

عوامل محیطی

عوامل محیطی همچون باد، گرد و غبار و … نیز می‌توانند منجر به بروز پینگوکولا گردند و شخص را درگیر این عارضه نمایند.

پیری

با افزایش سن و ایجاد تغییرات در پوشش مخاطی، ممکن است چشم افراد را در مقابل ایجاد پینگوکولا حساس‌تر کند.

لنزهای تماسی

استفاده طولانی مدت از لنزهای تماسی، می‌تواند پوشش مخاطی چشم را تحریک نماید و از این طریق منجر به افزایش خطر ایجاد پینگوکولا گردد.

علائم عارضه پینگوکولا

 در بسیاری از موارد، پینگوکولاها علائم خاصی ندارند و ممکن است به طور اتفاقی در هنگام بررسی‌ها و معاینات چشم‌پزشکی مشاهده شوند. البته باید گفت که در برخی موارد ممکن است افراد با علائمی همچون قرمزی، تحریک یا احساس داشتن چیزی در چشم نیز مواجه شوند. همچنین در برخی از موارد پینگوکولا ممکن است نیز بصورت التهابی بروز پیدا کند، که در این شرایط به عنوان پینگوکولیتیس شناخته می‌شود و می‌تواند  افزایش قرمزی، تورم و ناراحتی چشم شخص را در پی داشته باشد.

روشهای درمان

غالبا پینگوکولا نیازی به درمان ندارد، مگر اینکه علایم قابل توجهی ایجاد نماید و یا منجر به ایجاد تداخل در میدان دید شخص گردد.در برخی از موارد ژل‌های چشمی یا اشک‌های مصنوعی می‌توانند در تسکین علائم خشکی یا تحریک مرتبط با پینگوکولا موثر باشد.

در موارد پینگوکولیتیس، ممکن است در یک دوره کوتاه، چشم پزشک استفاده از قطره‌های چشمی ضد التهابی را برای بیمار تجویز نماید. اگر پینگوکولا بزرگ باشد و علائم قابل توجهی ایجاد کند و بر روی دید بیمار اثر منفی بگذارد، ممکن است انجام عمل جراحی برای بیمار ضروری باشد. ولیباید گفت که این موارد نسبتاً نادر بوده و معمولاً فقط برای موارد شدید انجام می گردد.

راههای پیشگیری

در هنگام حضور در فضای آزاد استفاده از عینک‌های آفتابی که محافظ UV هستند، می‌تواند از ایجاد پینگوکولا جلوگیری نماید. استفاده از محافظهای چشمی در شرایط بادی و یا گرد و غبار نیز می‌تواند خطر ایجاد پینگوکولا را کاهش دهد. همچنین رعایت بهداشت مناسب برای لنزهای تماسی و معاینه منظم توسط یک چشم‌پزشک، می‌تواند کاهش تحریک و خطر ایجاد پینگوکولا گردد.

نتیجه گیری

در کل پینگوکولاها مسئله ای شایع و معمولاً بی‌خطر هستند، اما مهم است که هر گونه تغییراتی در چشم‌های خود را توسط یک چشم‌پزشک بررسی کنید. این کار یاعث خواهد شد که از بروز بیماری‌های چشمی جدی‌تر جلوگیری به عمل آید و بهترین روش اقدام انجام گردد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *