التهاب قرنیه

بیماری کراتیت چیست؟ | التهاب قرنیه چشم | علائم ، علل و درمان آن


بیماری کراتیت یک بیماری چشمی است که در آن قرنیه چشم شخص، دچار التهاب می‌گردد. این بیماری می‌تواند بنا به دلایل مختلفی بروز پیدا کند و حتی آنقدر پیشرفت کند که بر بینایی شخص اثر منفی بگذارد. در این مطلب به معرفی این بیماری و بیان دلایل، علائم و راه های درمان آن خواهیم پرداخت. موارد مطروحه در این مطلب عبارتند از:

بیماری کراتیت چیست؟

بیماری کراتیت که به آن التهاب قرنیه نیز می‌گویند، یک بیماری چشمی است که در آن قرنیه چشم دچار التهاب و تغییر می‌گردد. قرنیه، لایه‌ای شفاف است که در جلوی چشم قرار دارد و نقش مهمی در انتقال و انعکاس نور برای ایجاد تصویر ایفا می‌کند. این بیماری می‌تواند پیشرفت کرده و به صورت حاد و مزمن باشد. این بیماری در صورت پیشرفت می‌تواند تاثیرات جدی بر بینایی شخص بگذارد و شخص را با مشکلات جدی در این زمینه مواجه سازد.

دلایل بروز بیماری کراتیت

بیماری التهاب قرنیه می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود و شخص را با مسائل مختلفی در زمینه بینایی درگیر نماید. از جمله علل این بیماری می توان به موارد زیر اشاره داشت:

عفونت

یکی از دلایل اصلی بروز بیماری کراتیت، عفونت است. عفونت های ویروسی مانند هرپس سیمپلکس، عفونت باکتریایی مانند کلامیدیا یا استرپتوکوک و عفونت های قارچی می توانند منجر به ایجاد و بروز این بیماری گردند.

آسیب های ناشی از عوامل محیطی

آسیبهایی همچون زخم و خراش قرنیه و سوختگی های ناشی از اشعه ایکس می تواند در بروز بیماری کراتیت موثر باشند.

اختلالات ایمنی

یکی دیگر از علل این بیماری، مشکلات سیستم ایمنی بدن است. از اینرو بیماری های سیستم ایمنی بدن که عناصر سالم بدن را تحت تاثیر قرار می دهند می توانند باعث بوجود آمدن بیماری التهاب قرنیه گردند.

علائم بیماری کراتیت

بیماری التهاب چشم همچون سایر بیماری های چشمی دارای علائم مشخصی است که افراد به محض مشاهده این نشانه ها بهتر است سریعا به یک چشم پزشک مراجعه نمایند. برخی از این علائم عبارتند از:

  • قرمزی و التهاب چشم
  • احساس سوزش و درد
  • اشک ریزش
  • حساسیت به نور
  • تغییر در حالات بینایی

روش‌های درمان بیماری کراتیت

بیماری التهاب قرنیه دارای روشهای درمانی مختلفی است که با توجه به میزان پیشرفت آن، چشم پزشک یکی از این روشها را برای درمان اتخاذ خواهد کرد. این روشهای درمانی عبارتند از:

عفونت

اگر دلیل کراتیت، عفونت باشد آنگاه می‌توان آن را از طریق آنتی بیوتیک و یا داروهای ضد ویروس قابل درمان می‌باشد.

قطره چشمی

قطره ها و ژل های ضد التهاب و ضد آلرژیک یکی دیگر از روشهایی هستند که از آنها می توان برای درمان استفاده نمود.

پماد

پمادهای مخصوص چشمی نیز به عنوان یکی از روشهای درمانی، به ارام کردن علائم این بیماری کمک ویژه ای می کنند.

عینک خاص

برای جلوگیری از حساسیت به نور استفاده از عینک های مخصوص این عارضه می‌تواند تا حدی کمک کننده باشد.

به طور کلی برای درمان کراتیت در ابتدا شناسایی علت بیماری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. پس از پی بردن به علت بیماری، پزشک یک روش درمانی مناسب را برای بیمار انتخاب خواهد نمود.

نتیجه گیری

بیماری کراتیت یا همان التهاب قرنیه یک بیماری چشمی است که باعث ایجاد تورم در ناحیه قرنیه بیمار خواهد شد. در صورت بروز علائم این بیماری، شخص درگیر حتما باید به یک چشم پزشک مراجعه نماید تا روند درمان او آغاز گردد. برای درمان این بیماری می توان از پمادها و داروهای مخصوص استفاده نمود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *