رشد مژه‌ها به سمت قرنیه

عارضه تریکیازیس


در تریکیازیس که نوعی اختلال چشمی محسوب می‌شود و در ناحیه پلک بروز پیدا می‌کند، مژه‌ها در مسیری غیر از مسیر طبیعی خود و به سمت داخل رشد می‌کنند. جهت رشد به سمت داخل مژه‌ها باعث آزار چشم و ایجاد بیماری‌های چشمی خواهد شد. در این مطلب به ارائه توضیحاتی در این خصوص خواهیم پرداخت. مواردی که در اینجا به صحبت درمورد آن می‌پردازیم عبارتند از:

  • تعریف کلی تریکیازیس
  • دلایل ایجاد این عارضه
  • علائم بیماری تریکیازیس
  • روش‌های درمان عارضه برگشت مژه در چشم
عارضه تریکیازیس

تریکیازیس چیست؟

این مشکل، یک عارضه چشمی شایع است و در آن مژه‌ها در مسیری غیر معمول و به سمت داخل چشم رشد می‌کنند. برخورد مژه‌ها با سطح چشم مسئله‌ای بسیار آزاردهنده است و همانند این خواهد بود که بصورت مداوم، سوزن درون چشم شخص فرو رود. تریکیازیس، می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های چشمی دیگر نیز گردد. از اینرو درمان به موقع آن به جهت جلوگیری از بروز عوارض آینده، امری ضروری خواهد بود.

علل بروز تریکیازیس

یکی از دلایل عمده بروز این عارضه، بیماری چشمی بلفاریت است. بلفریت یک بیماری چشمی است که در اثر آن، پلک بیمار دچار التهاب و عفونت خواهد شد. این عارضه چشمی می‌تواند موجب رشد فولیکول‌های مژه در جهت نامتعارف و به سمت داخل چشم گردد. از اینرو این مسئله، می‌تواند منجر به تریکیازیس گردد. البته باید توجه داشت که موارد دیگری نیز وجود دارند که ممکن است علت برگشت مژه به داخل چشم باشند. برخی از این موارد عبارتند از:

آسیب‌های وارده به ناحیه پلک

جراحاتی که در ناحیه پلک بر اثر یک حادثه اتفاق می‌افتد ممکن است موجب عوض شدن جهت رویش مژه‌ها گردد.

انجام عمل جراحی پلک

گاهی اوقات انجام جراحی‌های ترمیمی در ناحیه پلک می‌تواند جهت رویش مژه‌ها را تغییر داده و موجب رشد آنها به سمت داخل گردد.

عارضه انتروپیون

در اثر این عارضه که بیشتر در بزرگسالان مشاهده می‌شود، پلک خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد و به سمت داخل گردش می‌کند، که این مسئله می‌تواند منجر به بروز تریکیازیس گردد.

بیماری دیستیکیازیس

این بیماری بعنوان یک بیماری با منشا ژنتیکی شناخته می‌شود و در آن یک ردیف مژه اضافی به سمت داخل رشد می‌کند که منجر به تریکیازیس خواهد شد.

برگشت مژه در چشم

علائم وقوع عارضه تریکیازیس

به مانند سایر عارضه‌ها و بیماری‌های چشمی، تریکیازیس نیز دارای علائم و نشانه‌هایی است که فرد در صورت مشاهده آنها حتما باید به یک چشم پزشک مراجعه نماید. این علائم عبارتند از:

  • حساسیت چشم به نور
  • ایجاد قرمزی در چشم
  • اشک ریزی زیاد
  •  ایجاد تاری در دید
  • احساس وجود جسم خارجی مانند شن در چشم
  • درد

درمان تریکیازیس

پزشک پس از تشخیص وقوع این عارضه، ممکن است از روش های مختلفی برای درمان تریکیازیس بهره ببرد. برخی از این روش های درمانی عبارتند از:

اپیلاسیون و کندن مژه های زائد

البته باید توجه داشت که این روش 4 تا 6 هفته دوام دارد و پس از آن مجددا مژه در جهت خود رشد خواهند کرد.

روش الکترولیز

در این روش با استفاده از جریان الکتریکی فولیکول‌های مژه که به سمت داخل رشد می‌کنند بصورت دائمی سوزانده می‌شوند. البته باید توجه داشت که در برخی موارد، ممکن است درمان موثر واقع نشود و نیاز به درمان مجدد باشد.

تریکیازیس

استفاده از لنز پانسمان

از این نوع لنز درمانی برای درمان بسیاری از مشکلات قرنیه استفاده می‌شود. این نوع لنز از قرنیه در مقابل تریکیازیس محافظت می‌کند.

انجام عمل جراحی

در موارد حادتر و شرایطی که بیماری پیشرفت کرده و سایر درمان ها پاسخگو نمی باشد، پزشک می‌تواند با انجام عمل جراحی این مشکل را برطرف نماید. در این روش درمانی کلیه فولیکول‌های مژه برداشت می‌شود.

نتیجه گیری

عارضه تریکیازیس، یک مشکل چشمی است که در ناحیه پلک بروز پیدا می‌کند. این مشکل دارای علل مختلفی است و شخص در صورت مشاهده علائم آن حتما می‌بایست به یک چشم پزشک مراجعه نماید. در صورتیکه درمان در زمان مناسب انجام نشود ممکن است عوارض جبران ناپذیری گریبان بیمار را بگیرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *